Rutetabell
Tematurer
Vår meny
Bildegalleri
Medlemsfordeler
Medlemsfordeler
Meld deg inn!
Meld deg inn
Skillestrek

Velkommen til Skibladners Venner


Velkommen til vår hjemmeside og 2024-sesongen på D/S Skibladner! Om få måneder vil en blankpusset Skibladner trekkes ut av vinterdvalen i Skibladnerhuset på Gjøvik klar for en ny sesong. Rutesesongen begynner 25. juni, og årsmøtet i venneforeningen finner sted søndag 9. juni.

Skillestrek
covershot-DSC06038-reversed

Velkommen til 2024-sesongen!

 

Rutesesongen for Skibladner begynner 25. juni og programmet for tematurer og underholdning er nå klart. Rutetabellen har kommet fra trykkeriet og kan lastes ned her, sammen med ruteplakaten som slås opp i alle havner. Hva med å slå et slag for skipet og henge opp flere plakater i ditt nærmiljø? PDF-filene kan lastes ned og printes ut her. 


 
    rutetabell-2024     ruteplakat-2024
 

Link til Skibladners hjemmeside

Skillestrek
Facebook-logo-blue-circle-large-transparent-png

Følg oss på Facebook

 

skibladner-dronefoto
Skibladnerhuset-3
OplandskeLillehammer

Om Oplandske Dampskibsselskap

Les mer om Skibladner og Oplandske Dampskibsselskap på Skibladners nettside. 
www.skibladner.no


 
Skillestrek

 

Bilder fra årsmøtet 11. juni 2023 

 
Kaptein
Fra%20gj%C3%B8vik

Protokollen fra Årsmøtet 2023


Protokollen fra forrige årsmøte kan lastes ned her som PDF: 

Last ned PDF her
 


 

 

Årsmøtet 2024 avholdes søndag 9. juni 


Saker som ønskes behandlet må være sendt styret innen 1. mai 2024.

Linker til saksdokumenter og informasjon om påmelding kommer.

Husk å bestille plass i restauranten om dere ønsker tradisjonell middag Laks & Jordbær på turen.
 


 

 
Skillestrek

Vil du støtte oss gjennom grasrotandelen?


Tipper du? I så fall kan du legge inn Skibladners Venner i grasrotandelen din, så får Skibladners Venner en andel av dine tippepenger. 
Følg lenken under for å lese mer på Norsk Tippings hjemmeside. 

 

 
1200px-Norsk_Tipping_(sta%CC%8Aende_logo)_svg
Skillestrek

Tidligere nyheter fra Skibladners Venner:


Skibladners Venner var godt representert på Frivillighetsdagen på Gjøvik Gård lørdag 7. mai 2022. I strålende sol ble det rekruttert flere nye medlemmer.

Gjøvik gård
Gjøvik gård
Skillestrek

Vellykket årsmøte 2020 i Skibladners Venner


Det utsatte årsmøtet ble gjennomført mandag 17. august, ombord på Skibladner. I et aldeles strålende vær fikk ialt 74 personer - de fleste samlet på soldekket -  med seg et hyggelig og tradisjonelt møte.


Protokollen fra møtet finner du under "Om Venneforeningen" og "Årsmøtet i Skibladners Venner".


Det var, tradisjonen tro, lotteri også i år. Grunnet smittevern, måtte det gjøres med Vipps i år, så derfor kunngjøres vinneren herved:

%c3%85m2

%c3%85m1

 

20200817 152904 
God stemning på soldekket

20200817 154550
Styreformann Petter Børde ledet møtet

 

To av veteranene fra styret i venneforeningen hadde bedt om avløsning. Per Erik Holland, Hamar, ble takket både med gode ord, og med Dag Hoels litografi av Skibladner, for 17 års innsats. Både Per Erik og resten av familien har lagt ned et stort arbeid for foreningen. Årsmøtet viste sin takk ved langvarig applaus.

Formann Petter Børde har holdt det gående i 22 år. Nå ønsket han å tre til side, for å slippe til yngre krefter, som han selv uttrykte det. Styreformann i ODS, Bjørn Blickfeldt, nevnte i sin takketale hvilken fantastisk utvikling foreningen har hatt under Børdes ledelse. ODS ønsket derfor å hedre Børde med Skibladner-medaljen. Den henger høyt, og ikke mange har fått den tidligere. Det fulgte også med et diplom "for mangeårig innsats til beste for D.S. Skibladner"

20200817 160444
Stående applaus etter at Petter Børde hadde mottatt Skibladner-medaljen
av styreformann i ODS Bjørn Blickfeldt

18.8.20

 

2020 medlemkort
 

Regnskap og årsmelding for 2019 finner du på "Om venneforeningen" og "Årsmøtet i Skibladners venner" Klikk her
Skillestrek

2.8. - Bursdagsfeiring på Skibladnerbrygga Hamar.

 

Hamar Veterankorps  startet med konsert kl  1100. Trofaste selgere solgte Skibladner-effekter for kr 2200. Tusen takk til alle som bidro.

 
Etter info fraSkibladners Venner, var det gaveoverrekkelse, kake fra ordføreren, blomster og godteri fra Venneforeningen.
Gavene var sponset av Astoria Blomster og Kiwi, Østregate, som vi takker så mye for.
Tradisjonen tro stemte alle i bursdagssangen, til musikk fra Veteranene.             
 
Vennlig hilsen Skibladners Venner

Tekst og bilder: Per E. Holland


2.8.20
Skillestrek

Seilingsesongen 2020 er i gang!

Tirsdag 23.6. var sesongen endelig igang.  Og for en start! Sol fra skyfri himmel, varmt og godt på soldekket. Mannskap som smilte om kapp med sola. Nyreparert maskin, blankpusset messing. Bordene nydelig dekket i 1. Plads Madsalon. Med andre ord: Sommeren er kommet til Mjøsa!

Blomster hører med en slik dag. På Hamar stilte venneforeningens Per Erik med en bukett, og ønsket kaptein Erik lykke til med sommerens seilaser.

20200623 110938

Likevel setter jo smittevernhensyn sitt preg på turene. Bare halvparten så mange passasjerer som vanlig, opp til soldekket på den ene siden, og ned på den andre, osv. Godt merket, og et mannskap som veiledet fint. Og avstand 1 meter, selvfølgelig - eller 3,3 fot som det heter til sjøs.
20200623 100613

Vi håper skibladnervennene vil ta seg en tur i sommer. Husk at dere reiser to-for-en. Les om bestilling, smittevern osv på www.skiblader.no

24.6.20

Skillestrek


Gardiner på plass


Idag ble ble gardinene, som vinterlagres hos Kammerset Interiørdesign, presset, levert og montert av frivillige derfra. Det gjelder gardinene både 1. Plads Madsalon, samt Herre- og Damesalonen.

​ 

gardiner10   gardiner11   gardiner12

Nypressede gardiner på plass

 

16.6.20

 
Skillestrek

Store vedlikeholdsarbeider utført

Skovel-aksel ombord 2020.5.20 etter maskinering hos Marineshaft i Hirtshals
En del av hovedakslingen klar til å heises ombord


Ikke siden 1888, da Skibladner fikk ny maskin, har det vært gjort så store vedlikeholdsarbeider som i vinter og i vår.

- Jeg kan vel trygt si at det som har blitt gjort har vært strengt nødvendig. Skibladner blir ei mye tryggere og bedre skute nå, sier maskinsjef Jan Håkon Hansen.

Hovedakslingen ble tatt ut, og reparert på spesialveksted i Danmark. Innsettingen ble noe forsinket fordi de danske spesialarbeiderne ikke fikk komme inn i Norge under koronakrisen. Nå er imidlertid akslingen på plass, og det gjenstår bare noe testing før Skibladner igjen er seilingsklart.

Som medlem av Skibladners Venner kan du være stolt av å ha bidratt økonomisk til dette store og nødvendige arbeidet! Etter søknad fra Oplandske Damkibsselskab har venneforeningen bevilget hele 2 millioner kroner. Det viser jo enda en gang hvor viktig vår forening er for driften av skipet. Tusen takk til alle medlemmer!

25.5.20
 
P%C3%A5%20vei%20inn%20i%20skovleboksen%20bb%20side
Nesten på plass. Arbeidsåpningen for maskinreparasjoner er rett under kapteinsbrua.
Skillestrek

Skibladnerdagen 2019


 
Venneforeningens stand 2018
Venneforeningens stand 2018

Søndag 18. august 2019 ble det igjen arrangert «Skibladnerdag på Mjøssamlingene» - en maritim aktivitetsdag for hele familien.

Skibladnerdagene er et samarbeid mellom Skibladner (ODS), Mjøssamlingene, Mjøsmuseet og Skibladners Venner. Arrangementet varer fra 12.00 til 16.00, og har blitt en populær tradisjon med stort besøk de siste årene!


Venneforeningen driver i hovedsak kafé i Amundstua, med salg av kaffe, mineralvann, vafler og pølser. Utendørs har vi stand med presentasjon av foreningen, hvor vi også verver nye medlemmer.

Mer informasjon på Facebook-sidene til Skibladner, Skibladners venner og Mjøsmuseet.

Det er allerede bestemt at Skibladnerdagen 2020 blir søndag 16. august.


Velkommen til en hyggelig dag på Minnesund!

Skillestrek
covershot-DSC06038-reversed

Velkommen til Skibladner!

De få skrittene over landgangen tar deg med til en verden full av uvante dufter, lyder og opplevelser. Inntrykkene er mange; lukten av damp og nykokt laks, låten fra skipsfløyta og stempelslagene fra maskinen, knirking i gammelt treverk og stemningen i de flotte salongene med mahogni, plysj og messing!
 

Kan du tenke deg Mjøsa uten Skibladner?
Det kan ikke vi heller!


Skibladner er symbolet på sommeren for mennesker rundt Mjøsa. Men også i resten av vårt langstrakte land gleder folk seg over at verdens eldste hjuldamper i rutedrift faktisk finnes her i Norge. På sin 150 års jubileumsdag 2. august 2006 ble D/S Skibladner – som første fartøy i Norge – fredet av Riksantikvaren. Det sier litt om betydningen av å ha dette unike kulturminnet i trafikk på vår største innsjø.

Skibladner har hentet sitt navn fra norrøn mytologi. ”Skidbladnir” var fruktbarhetsguden Frøys kostelige farkost, som seilte både til lands og til vanns – alltid i medvind – og som kunne foldes sammen og puttes i lommen. Det har imidlertid ikke alltid vært medvind for Skibladner. Dårlige tider og trang økonomi har ofte truet skipets eksistens, men en usvikelig kjærlighet og ubøyelig optimisme blant gode Skibladnervenner, har bidratt til å bevare Skibladner gjennom storm og urent farvann.

Store, viktige oppgaver venter imidlertid i årene som kommer, og venneforeningens engasjement er avgjørende for Skibladners framtid. Bli medlem, støtt oss i denne viktige oppgaven!
Meld deg inn nå!
Meld deg inn
Skillestrek

Vil du bli aksjonær?

Kunne du tenke deg å eie en andel i Skibladner? Eller kjenner du noen som kunne det? Oplandske Dampskibsselskap ble stiftet allerede i 1854 og det hører til sjeldenhetene at aksjer kommer til salgs. Vi har nå et begrenset antall aksjer tilgjengelig, men vær rask. 
Kjøp aksjer i Skibladner
Bli aksjonær i Skibladner
Skillestrek
Dekor_Akter