Rutetabell
Tematurer
Vår meny
Bildegalleri
Medlemsfordeler
Meld deg inn!

Velkommen til Skibladners Venner

Våre nettsider er under utvikling, og vil bli oppdatert fortløpende.
 

Skillestrek

Årsmøte i Skibladners Venner 2020

Årets årsmøte er planlagt avholdt ombord søndag 24. mai, men det er usikkert om det kan gjennomføres da, eller om det blir utsatt. Oppdateringer vil bli lagt ut her, etterhvert som ting blir avklart.

Frist for innsending av saker som ønskes behandlet på årsmøtet, er 1. mai.

Skillestrek

Skibladnerdagen 2019


 
Venneforeningens stand 2018
Venneforeningens stand 2018

Søndag 18. august 2019 ble det igjen arrangert «Skibladnerdag på Mjøssamlingene» - en maritim aktivitetsdag for hele familien.

Skibladnerdagene er et samarbeid mellom Skibladner (ODS), Mjøssamlingene, Mjøsmuseet og Skibladners Venner. Arrangementet varer fra 12.00 til 16.00, og har blitt en populær tradisjon med stort besøk de siste årene!


Venneforeningen driver i hovedsak kafé i Amundstua, med salg av kaffe, mineralvann, vafler og pølser. Utendørs har vi stand med presentasjon av foreningen, hvor vi også verver nye medlemmer.

Mer informasjon på Facebook-sidene til Skibladner, Skibladners venner og Mjøsmuseet.

Det er allerede bestemt at Skibladnerdagen 2020 blir søndag 16. august.


Velkommen til en hyggelig dag på Minnesund!

Skillestrek

Årsmøtet 2019

 

2

Årsmøtet ble avviklet på Skibladner 26. mai, og været ble heldigvis så bra at det kunne avholdes på soldekket. Ca 90 medlemmer møtte opp, og de fikk en veldig fin tur.

Dokumenter på: Om Venneforeningen/Årsmøtet i Skibladners Venner

Skillestrek

Donerte 1 million til Skibladners Venner!

Les mer på nyhetssiden

Skillestrek

Skibladnerkontoret har flyttet

20190123
Skibladnerkontoret på Gjøvik har flyttet. Fra januar 2019 finner du "Dampskibsekspedisjonen" i Strandgata 28a, med inngang fra Bjørnsonsgate. Blomsteroverrekkelser hører med ved slike anledninger. Vår formann Petter, sammen med markedssjef Eva Stø, utenfor de nye lokalene.
Skillestrek

350.000 i støtte fra foreningen

Da Skibladner lå på slipp på Minnesund i høsten 2017, ble det klart at nødvendige reparasjoner ble vesentlig mer omfattende og dyrere enn først antatt. ODS søkte derfor om 350.000 kroner fra Skibladners Venner for å delfinansiere dette vedlikeholdet. På styremøtet i venneforeningen 24.10.2017, gikk man enstemmig inn for å imøtekomme søknaden.

At venneforeningen nok engang kunne trå til med et betydelig beløp når det røyner på, viser hvor viktig venneforeningen er. Vi i styret vil derfor videresende den takken vi fikk fra ODS, til hver enkelt av dere medlemmer. Neste gang du går ombord, kan du tenke med litt stolthet på at du har bidratt til viktig vedlikehold!
Les flere nyheter her
Skillestrek
covershot-DSC06038-reversed

Velkommen til Skibladner!

De få skrittene over landgangen tar deg med til en verden full av uvante dufter, lyder og opplevelser. Inntrykkene er mange; lukten av damp og nykokt laks, låten fra skipsfløyta og stempelslagene fra maskinen, knirking i gammelt treverk og stemningen i de flotte salongene med mahogni, plysj og messing!
 

Kan du tenke deg Mjøsa uten Skibladner?
Det kan ikke vi heller!


Skibladner er symbolet på sommeren for mennesker rundt Mjøsa. Men også i resten av vårt langstrakte land gleder folk seg over at verdens eldste hjuldamper i rutedrift faktisk finnes her i Norge. På sin 150 års jubileumsdag 2. august 2006 ble D/S Skibladner – som første fartøy i Norge – fredet av Riksantikvaren. Det sier litt om betydningen av å ha dette unike kulturminnet i trafikk på vår største innsjø.

Skibladner har hentet sitt navn fra norrøn mytologi. ”Skidbladnir” var fruktbarhetsguden Frøys kostelige farkost, som seilte både til lands og til vanns – alltid i medvind – og som kunne foldes sammen og puttes i lommen. Det har imidlertid ikke alltid vært medvind for Skibladner. Dårlige tider og trang økonomi har ofte truet skipets eksistens, men en usvikelig kjærlighet og ubøyelig optimisme blant gode Skibladnervenner, har bidratt til å bevare Skibladner gjennom storm og urent farvann.

Store, viktige oppgaver venter imidlertid i årene som kommer, og venneforeningens engasjement er avgjørende for Skibladners framtid. Bli medlem, støtt oss i denne viktige oppgaven!
Meld deg inn nå!
Skillestrek

Vil du bli aksjonær?

Kunne du tenke deg å eie en andel i Skibladner? Eller kjenner du noen som kunne det? Oplandske Dampskibsselskap ble stiftet allerede i 1854 og det hører til sjeldenhetene at aksjer kommer til salgs. Vi har nå et begrenset antall aksjer tilgjengelig, men vær rask. 
Kjøp aksjer i Skibladner
Skillestrek
Dekor_Akter